اکرم مصوری‌منش

از دانشنامه الکترونیکی زنان
پرش به ناوبری پرش به جستجو
اکرم مصوری‌منش، نماینده مردم اصفهان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی

اکرم مصوری‌منش (1338) نماینده مردم اصفهان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی (1379-1383) بود.[۱]

زندگی‌نامه

اکرم مصوری‌منش فرزند رحیم در سال 1338 در شهر اصفهان به دنیا آمد. وی پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۵۸ به دانشگاه اصفهان راه یافت و در رشته زبان انگلیسی به تحصیل مشغول شد. در دوره دانشجویی در سال 1359 با مجید میرعباسی ازدواج کرد و در حالی که یک سال و پنج ماه از ازدواج آنها می‌گذشت[۲] همسرش در سال ۱۳۶۱ در جنگ تحمیلی و در عملیات محرم شهید شد. پس از این حادثه اکرم مصوری‌منش در حالی که یک فرزند ۱۱ ماهه داشت و باردار نیز بود، تحصیلاتش را نیمه‌کاره رها کرد و به انجام امور تأمین مخارج زندگی پرداخت در سال 1362 مدیریت مهدکودک شاهد اصفهان را برعهده گرفت. وی پس از مدتی در حین خدمت در آموزش و پرورش، به تحصیل خود نیز در دانشگاه اصفهان ادامه داد و در سال 1370 مدرک کارشناسی خود را در رشته زبان انگلیسی دریافت کرد. همچنین وی در سال 1390 موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی از دانشگاه پیام نور تهران شد. حاصل ازدواج اکرم مصوری‌منش و شهید مجید میرعباسی، دو فرزند به نام‌های مرتضی (دکترای فلسفه دانشگاه تهران و استاد دانشگاه) و فاطمه (پزشک) می‌باشند.


فعالیت‌های شغلی و اجتماعی

اکرم مصوری‌منش در طی سال‌های 1364 تا 1365، سرپرست خوابگاه تربیت معلم و از سال 1365 تا 1373، مدیر مدرسه راهنمایی شاهد بود. وی در سال 1373، مدیریت دبیرستان بهشت آیین، یکی از دبیرستان‌های قدیمی و بزرگ اصفهان را برعهده گرفت و تا سال 1377 عهده‌دار این سمت بود. مصوری‌منش در همین سال به علت سوابق خوب مدیریتی، به عنوان مشاور استاندار اصفهان و دبیر کمیسیون امور بانوان استانداری منصوب شد و تا خرداد 1379 در این سمت باقی ماند. از دیگر سمت‌های وی در این مدت، عضویت در شورای اداری استانداری استان اصفهان، عضویت در شورای شورای مدیران استان اصفهان، عضویت در شورای فرهنگی عمومی استان و عضویت در شورای مدیران آموزش و پرورش استان اصفهان بود. همچنین از مهمترین اقدامات وی در استانداری، به ایجاد اولین پارک بانوان در کشور با همکاری شورای شهر اصفهان و برگزاری اولین سمینار بررسی سیره نظری و عملی امام خمینی در اصفهان با حضور چهره‌های شاخص فرهنگی و اجتماعی کشور، می‌توان اشاره کرد.

مصوری‌منش، پس از پایان مجلس ششم در سال 1383 به دانشگاه عباسپور منتقل شد و تا سال 1390، مدیریت گروه زبان‌های خارجه آن دانشگاه را برعهده داشت. وی از سال 1383 تا 1384، مشاور پارلمانی سازمان ملی جوانان بود. مصوری‌منش در سال 1390 به سمت مسئول مرکز مشاوره دانشگاه شهید عباسپور و مشاور دانشجویان منصوب شد. از دیگر سمت‌های وی عبارت است از: عضو سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران، عضو انجمن روان‌شناسی ایران، عضو شورای مدیران دانشگاه صنعت آب و برق (شهید عباسپور) و دبیر کارگروه آسیب‌های اجتماعی معاونت زنان ریاست جمهوری.


فعالیت‌های سیاسی

اکرم مصوری‌منش در سال 1378 بنا به پیشنهاد نیروهای اصلاح‌طلب مؤثر اصفهان از جمله آیت الله طاهری امام جمعه اصفهان در انتخابات دوره ششم قانون‌گذاری شرکت کرد و موفق شد از سوی مردم اصفهان به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شود.[۱] وی پس از ورود به مجلس به عضویت هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی درآمد. از دیگر سمت‌های وی در مجلس عبارت است از: نائب رئیس کمیته زنان و خانواده، عضو کمیته جوانان و ورزش، رئیس فراکسیون زنان به مدت دو سال، عضو فراکسیون‌های آموزش و پرورش، شاهد و ایثارگران، دوم خرداد و محیط زیست، عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی، عضو گروه دوستی ایران و فرانسه، عضو اتحادیه بین‌المللی در اجلاسیه مکزیک، عضو گروه دوستی ایران و اتریش، عضو کمیته تحقیق و تفحص از صدا و سیما و عضو ناظر مجلس در شورای عالی انطباق امور اداری و مؤسسات پزشکی با شرع. مصوری‌منش همچنین عضو مجمع زنان اصلاح‌طلب، عضو ائتلاف اسلامی زنان ایران و عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان بود.

مصوری‌منش از جمله نمایندگانی بود که اواخر مجلس ششم در اعتراض به رد صلاحیت‌های گسترده نامزدهای نمایندگی مجلس هفتم، در تحصن ۲۶ روزه شرکت کرد و به همراه ۱۲۵ نماینده دیگر در بهمن ماه ۱۳۸۲، از سمت نمایندگی استعفا داد.


اقدامات

طرح‌ و لوایح پیشنهادی

از جمله طرح‌ها و قوانینی که مصوری‌منش در تصویب آنها در مجلس نقش داشت، عبارت است از: طرح ملزم نمودن دستگاه‌های دولتی جهت صرف 25 درصد از بودجه خود برای امور مربوط به زنان؛ اخذ ردیف بودجه‌ای مستقل و افزایش چندین برابری بودجه مرکز مشارکت امور زنان ریاست جمهوری؛ اصلاح قانون اعزام دختران دانشجو به خارج از کشور و حذف شرط تأهل؛ قانون معافیت زنان از پرداخت نیم عشر مالیات بر مهریه؛ موظف شدن بانک‌ها به پرداخت تسهیلات به همسران جانبازان و آزادگان متوفی یا به قیم قانونی فرزندان آنها؛ اصلاح ماده 9 قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت و بهره‌مندی مستخدمان زن شاغل و بازنشسته سرپرست خانوار از کمک هزینه عائله‌مندی و اولاد؛ اصلاح ماده 1041 قانون مدنی و افزایش سن ازدواج دختران به حداقل 13 سال و پسران به حداقل 15 سال؛ قانون یک تبصره به ماده 1130 قانون مدنی و تعیین موارد عسروحرج زنان جهت صدور حکم طلاق؛ اصلاح مواد 1107، 1110 و 1133 قانون مدنی در خصوص افزایش نفقه زنان و امکان ارائه دادخواست طلاق توسط زنان به محاکم صالحه با رعایت شرایط مربوطه؛ اصلاح ماده 1169 قانون مدنی و تعیین سن حضانت فرزند اعم از دختر یا پسر برای مادر تا 7 سالگی؛ پرداخت حق پرستاری به همسران جانبازان 50 درصد و بالاتر و اعصاب و روان؛ لایحه سقط درمانی؛ طرح قابل مطالبه بودن اجرت‌المثل زوجه پس از فوت مرد؛ طرح تشکیل شورای عالی خانواده؛ طرح حل اختلافات خانوادگی؛ طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار؛ طرح حذف ماده 83 و اصلاح ماده 81 قانون تأمین اجتماعی مبنی بر حذف ممنوعیت پرداخت مستمری مادران بیمه شده به فرزندان و طرح اصلاح مواد 946 تا 949 قانون مدنی راجع به امکان ارث بردن زن از تمام اموال منقول و غیرمنقول.

اقدامات برای حوزه انتخابیه

از مهمترین اقدامات مصوری‌منش در حوزه انتخابیه اصفهان عبارت است از: معرفی و تعیین استاندار جدید اصفهان؛ اخذ اعتبار یک میلیارد تومانی برای ساخت مصلای اصفهان؛ اخذ اعتبار برای توسعه و تجهیز متروی اصفهان؛ طرح تهیه آب شرب اصفهان و طرح تأمین کسری آب زاینده‌رود؛ تأمین اعتبار و راه‌اندازی قطار تندروی اصفهان ـ تهران؛ پیگیری موضوع آلودگی هوای اصفهان با همکاری سازمان محیط زیست؛ پیگیری موضوع کویرزدایی استان اصفهان؛ اخذ اعتبار و تلاش جهت اجرایی شدن طرح اتوبان کمربندی شرق استان اصفهان.


منابع

  1. نظری، منوچهر (1395). زنان در عرصه قانون‌گذاری ایران (۱۲۸۵ـ۱۳۹۵ش). تهران: کویر. صص367-371.


پیوند به بیرون

  1. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی
  2. عصر اسلام


نویسنده: هانیه قهرمانی