مینا ایزدیار

از دانشنامه الکترونیکی زنان
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۷:۵۵ توسط Boroujerdi (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
دکتر مینا ایزدیار موسس انجمن تالاسمی ایران

مینا ایزدیار (1328-1392) پزشک ایرانی و موسس انجمن تالاسمی ایران است.

زندگینامه

دکترمینا ایزدیار در تاریخ نهم مهر ماه ۱۳۲۸ خورشیدی مطابق با اول اکتبر هزار و نهصد و چهل و نه میلادی در شهر کرمان چشم به جهان گشود. پدرش داریوش ایزدیار و مادرش پوران تیگرانی بود.

وی سالهای اول و دوم ابتدایی را در دبستان دخترانه شهریاری شهر کرمان گذراند و برای ادامه تحصیل به تهران آمد و در دبستان گیو و دبیرستان انوشیروان دادگر ادامه تحصیل داد.

در سال ۱۳۴۶ با رتبه ۱۳ کشوری در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و همچنین با رتبه ۸۰ کشوری در دانشکده پزشکی دانشگاه شیراز قبول شد ودر این بین ،دانشگاه تهران رابرای ادامه راه برگزید.

ایزدیار در سال ۱۳۵۲ با پرویز ملک پور ازدواج کرد که ثمره این ازدواج سه فرزند به اسامی شیرین، شیرزاد و شیدا است.[۱]

فعالیتهای اجتماعی

مینا ایزدیار، رییس گروه موسسان انجمن تالاسمی ایران و ریاست هیات مدیره انجمن تالاسمی ایران با درایت خود نقش بسیار بارزی در راه‌اندازی این نهاد حمایتی داشت. از سال ۱۳۶۲ تلاش خود را برای تشکیل انجمن تالاسمی ایران شروع کرد و در سال ۱۳۶۸ این انجمن را بنیان گذاشت و بطور رسمی به ثبت رساند. به همت او و همکارانش ایران به عنوان اولین کشور در حال توسعه و مسلمان الگوی پیشگیری از تالاسمی را برای سایر کشورها ایجاد کرد.

سال‌ها بود که ایجاد انجمن حمایت از بیماران دیر درمان همچون تالاسمی و هموفیلی یک رویا بود. تلاش‌های فراوانی برای ایجاد این نوع سازمان‌های حمایتی با عدم موفقیت به بایگانی سپرده شد تا اینکه در سال ۱۳۶۸ به همت جمعی از افراد توانا اولین انجممن حمایت از بیماران دیر درمان به عنوان «انجمن تالاسمی ایران» تاسیس شد.

ایزدیار در تاریخ ۱۳۹۲/۰۳/۳۱ پس از تقریبا یک ونیم سال مبارزه با سرطان در شهر مدیسون ایالت ویسکانسین امریکا چشم از جهان فرو بست.

سال شمار زندگی او به شرح زیر است:

۱۳۳۴-۳۶ تحصیل در دبستان دخترانه شهریاری کرمان

۱۳۳۶-۴۰ تحصیل در دبستان دخنترانه گیو تهران

۱۳۴۰-۴۶ تحصیل در دبیرستان دخترانه انوشیروان دادگر

۱۳۴۶-۵۳ تحصیل در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران

۱۳۵۳-۵۴ اشتغال به کار در یکی از بیمارستانهای کشور امریکا

۱۳۵۴-۵۶ عضویت در سپاه بهداشت

۱۳۵۶-۵۷ تحصیل و کار در بیمارستان مفید به مدت تقریبی ۴ ماه

۱۳۵۷-۹۱ تحصیل و کار در مرکز طبی کودکان (بیمارستان دکتر حسن اهری)